GISCLARENY

 

Hi ha diverses opcions de rutes Btt en funció de el temps disponible (2 dies o 3 dies) i del nivell del ‘recorregut (curt, llarg i extra). D’altra banda, durant la ruta no hi ha gairebé corriols atès que la major part de l’recorregut és per l’interior de Parc Natural del Cadí-Moixeró i no està permès circular per corriols a l’interior del Parc. Tanmateix, els pocs senders són força ciclables excepte un petit tram abans de Coll de la Trapa. Per això, el recorregut no és en absolut tècnic però sí cal un cert nivell físic, en segons quines opcions de les rutes Btt.

 

RUTA 2 DIES EXTRA

148,57 km i 4.521 m. de desnivell acumulat.

La ruta de 2 dies Extra és la millor opció per a descobrir tots els encants de la zona. Aquí s’inclouen meravelloses cataractes, preciosos rierols entre muntanyes, bonics boscos i tots els recursos naturals de l’entorn. Aquesta va ser la ruta original, que després es va retallar per configurar les altres opcions. Però la ruta és sens dubte exigent. El primer dia són 71,60 km i 2.363 m. de desnivell acumulat, apte només per a ciclistes realment preparats. També el segon dia és exigent, amb 76,97 km i 2.158 m. de desnivell acumulat. Però el recorregut ho compensa amb escreix. No defrauda a ningú. Una de les rutes Btt més impresionants!

 

RUTA 2 DIES LLARGA

135,91 km i 3.925 m. desnivell acumulat.

La ruta de 2 dies, és una magnífica opció per descobrir la bellesa del territori. Amb sortida des de Guardiola de Berguedà el primer dia -amb un recorregut de 67,20 km i de 2.200 m. de desnivell acumulat-, la ruta arriba a Tuixent, ja a la comarca de l’Alt Urgell. El segon dia -amb un recorregut més llarg (68,71 km) però de menor desnivell (1725 m) – la ruta torna a el punt de sortida atès que es tracta, òbviament, d’una ruta circular.

 

RUTA 2 DIES CURTA

102,69 km i 2.869 m. de desnivell acumulat.

Per als que l’opció llarga els pot semblar excessiva, hi ha l’opció de retallar el recorregut en alguns punts i així oferir una ruta una mica més fàcil. Sortint des de Guardiola de Berguedà, l’etapa del primer dia és una mica més curta però exigent, de 46,84 km i 1.616 m. de desnivell fins Tuixen. El segon dia, però, l’etapa de tornada a Guardiola és més llarga, de 55,85 km, però amb un desnivell acumulat de 1.253 m., força inferior. De totes les rutes Btt, la més curta.

 

RUTA 3 DIES EXTRA

Via Nicolau187,93 km i 5.937 m. de desnivell acumulat

D’entre totes les opcions de rutes btt de 3 dies, aquesta és, sens dubte, la més completa. De fet, es tracta de la ruta original a partir de la qual, s’han retallat trams per poder oferir les altres opcions més curtes. Així doncs, recorre els principals recursos de la zona, en un complet i variat itinerari amb multitud de vistes de les cares de l’Pedraforca. És, però, per a addictes a la BTT d’alt, molt alt nivell. O per «Bici-elèctrics» amb una bona autonomia.  Però per als «pro», la ruta no els defraudarà: impressionants cascades, precioses praderies, recòndites ermites, pobles abandonats d’alta muntanya. El primer dia són 71,6 km i 2.363 m. +. El segon dia, 62.99 km i 2.233 m. +. I el tercer, són 53,34 km i 1.341 m. +.

 

RUTA 3 DIES LLARGA

172,43 km i 5.472 m. desnivell acumulat.

És una bàsica «exploració» dels voltants de l’Pedraforca, afegint un magnífic tram per la Serra d’Ensija (ubicada al sud del Pedraforca), bo i passant per Fumanya i Fígols. L’itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona. El primer dia recorre la falda sud de l’Cadí i de l’Moixeró com la Via Nicolau, Josa de Cadí, al Collell, Coll de Jovell … Són 67,2 km. i un desnivell acumulat de 2.200 m. El segon dia passa pel Coll de la Trapa, Moripol, Coll de Pradell, els magnífics jaciments de Fumanya, entre altres llocs. 51,89 km. i 1.901 m. de desnivell acumulat. I finalment el tercer dia, amb el recorregut més fàcil, per Saldes, Vallcebre, els impressionants Cingles (Cingles) de Vallcebre o la singular ermita de Sant Ramon. Una etapa de 53,34 km. i 1.341 m. de desnivell acumulat.

 

RUTA 3 DIES CURTA

140,18 km i 4.444 m. de desnivell acumulat.

Aquesta és una opció bàsica i reduïda de la «exploració» dels voltants del Pedraforca, amb una petita escapada, preciosa, cap a Vallcebre. El primer día de Guardiola a Tuixent, és una etapa exigent per la falda sud de l’Cadí-Moixeró pel nord de l’Pedraforca (46.84 km i 1.616 m.+). El segon, més curt però amb menys desnivell, pel vessant nord de la serra de l’Verd i la Serra d’Ensija, cap a Vallcebre amb unes magnífiques vistes del massís (40 km i 1.487 m. +). I el tercer, encara que més llarg és el que té menys desnivell, de 53.34 km i només 1.341 m. +, de Fígols a Guardiola passant per Saldes. L’itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa, …  un recorregut més reduït que en l’opció llarga.

 

RUTA 4 DIES CURTA

163 km i 5.230 m. de desnivell acumulat.

Si es disposa de 4 dies i es pretén fer una ruta per gaudir còmodament de l’entorn, és la millor opció. Etapes fàcils, de bon fer, entre magnífics paratges d’alta muntanya…. Una experiència meravellosa. El primer dia, de casi 37 km i gairebé 1.500 metres, és el més exigent tot i ser el més curt. Per contra, el darrer dia és el més fàcil amb poc més de 1.200 metres de desnivell i 43 km., però tant o més espectacular que qualsevol dels altres. 

Una bellesa de proposta. 

Open chat
T'ajudem?
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?