FORNOLS BTT

RUTA 3 DIES EXTRA

D’entre totes les opcions de ruta 3 dies btt, aquesta és, sens dubte, la més completa. Recorre els principals recursos de la zona, en un divers i variat itinerari amb multitud de vistes de les cares de l’Pedraforca. De fet, es tracta de la ruta original a partir de la qual, s’han retallat trams per poder oferir les altres versions, més curtes. Però que ningú s’enganyi: es tracta d’una proposta per a addictes a la Btt d’alt, molt alt nivell. O per «Bici-elèctrics» amb una bona autonomia. Són 187,93 km i més de 5.937 metres de desnivell en tres dies. Però per als «pro», la ruta no els defraudarà: impressionants salts d’aigua, precioses pastures, recòndites ermites, magnífics boscos de pi negre, tan característic dels Pirineus …

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Guardiola de Berguedà.

 

PRIMER DIA.

71,60 km. 2.363 m. Desnivell acumulat Positiu.

Després d’un bon esmorzar, comença un llarg tram de fàcil i divertit sender ascendent per la Via Nicolau cap a l’ermita romànica de Sant Joan de l’Avellanet. Passada la Torre de Santa Magdalena, la ruta s’acosta a dues meravelles naturals: la Dou de l’Bastareny i el Salt de Murcurols. Després d’un preciós tram de bosc s’assoleix el Coll de la Bena, per sobre els 1.400 metres, fent una bonica volta per Gisclareny. D’aquí fins a Coll de Torn el paisatge anirà canviant entrant en un territori d’extenses praderies d’alta muntanya, entre boscos de pi negre. El Pedraforca es mostra lateralment, des del seu vessant nord, a partir de al Coll de Font Cerdana fins més enllà del Collell, passat el Coll de Torn, a 1915 metres, el punt més alt de la ruta. El descens continua fins als entorns de Josa de Cadí, un preciós poblet enclavat entre frondoses muntanyes.

La segona ascensió (Coll de Jovell, a gairebé 1.800 metres), serà l’última gran ascensió del dia, encara que més fàcil i curta. El paisatge fins Molí de Fórnols canvia totalment a mesura que la ruta va descendint, sobretot a partir de Cornellana. Fins i tot apareixen alzines més enllà de Fórnols.

La ruta finalitza amb un últim tram de preciós i espès bosc -a voltes una mica riberenc- fins a Tuixent.

 

SEGON DIA

69,99 km. I 2.233 m. Desnivell acumulat Positiu

GISCLARENY BTTLa ruta Btt comença amb un preciós tram en el qual destaca la immensa varietat plantes, sovint senyalitzades al llarg de el camí. De fet, Tuixent és conegut per les Trementinaires. La ruta ascendeix fins al Coll de Mola, on aviat apareixerà la silueta de la màgica muntanya. Però no baixa fins a Gósol, sinó que ascendeix per uns preciosos paisatges que ens permetran gaudir d’unes magnífiques vistes fins Moripol, un dels trams més bonics de tota la ruta. Passat Feners un petit sender -no sempre ciclable- porta al Coll de la Trapa, al vessant sud de l’Pedraforca.

Aqui comença un dels trams més mítics de la ruta: l’ascensió al Coll de Pradell, que permet gaudir d’unes magnífiques vistes del vessant sud de l’Pedraforca.

Sobresortiran des d’ara dos elements fins més enllà de Vallcebre. D’una banda, les ruïnes de les diferents explotacions mineres que durant anys van donar empenta a Berguedà. I d’altra, els diversos jaciments paleontològics (principalment d’enormes petjades de dinosaures) que la ruta va creuant fins arribar a l’principal: al Centre d’Interpretació de Fumanya.

Comença a continuació un dels trams més bonics de el dia: la volta a Peguera, un antic poble abandonat a més de 1.600 metres d’altura, entre extenses praderies …

L’allotjament es localitza en les proximitats de Fígols.

 

TERCER DIA

53,34 km. I 1.341 m. desnivell acumulat Positiu

L’etapa final és la més fàcil, sobretot per la seva menor desnivell. Comença descendint fins més enllà de Sant Coneli, un antic poble miner. Després de passar la dura ascensió dels Cingles de Vallcebre s’arriba a Vallcebre per un entorn meravellós. Passada una segona ascensió fins al Coll del Morro Negre, la ruta descendeix per un bell paisatge d’una magnífiques vistes de l’Pedraforca fins a Saldes.

A partir de Saldes, la ruta és principalment de baixada (amb algun pujadot) seguint la llera de la Riera de Saldes. Rodant amb el Pedraforca sempre darrere nostre fins als entorns del Serrat de Pujalt, l’itinerari es desvia cap a l’església de Sant Climent per baixar, finalment, després del Collet, fins al llit de l’Llobregat per arribar a Guardiola. Finalitza la ruta Btt.

Inclou:

 • 3 Allotjaments en Mitja Pensió. En habitació doble.
 • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.

No inclou:

 • Nits extres (veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
 • Habitació individual (veure preus i condicions)
 • Dinar (migdia).
 • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions)
 • Allotjament nits extra (veure preus i condicions)
Open chat
T'ajudem?
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?