Pedraforca Gisclareny

RUTA 3 DIES BTT CURTA

L’opció de ruta 3 dies Btt curta o «light» és una opció bàsica i reduïda de la «exploració» dels voltants de l’Pedraforca, amb una petita escapada, preciosa, cap a Vallcebre. Perquè amb un recorregut total de 140,18 km i 4.444 metres de desnivell acumulat fa un tomb de Guardiola a Tuixent, pel nord del Pedraforca, el primer dia. Una etapa curta però exigent. El segon, pel vessant sud, cap a Vallcebre amb unes magnífiques vistes de l’massís. I el tercer, l’etapa més llarga però més fàcil, de Fígols a Guardiola passant per Saldes. L’itinerari recorre molts dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa, … amb un recorregut més reduït que en l’opció llarga. 

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Guardiola de Berguedà.

PRIMER DIA.

46,84 km. 1.616 m. desnivell acumulat Positiu.

Després d’un bon esmorzar, la ruta comença amb un llarg tram de fàcil i divertit sender ascendent: la Via Nicolau fins a l’ermita romànica de Sant Joan de l’Avellanet. Passat un preciós tram de bosc s’arriba al Coll de la Bena, per sobre els 1.400 metres, fent una bonica volta per Gisclareny. Cap al Coll de Torn el paisatge anirà canviant entrant en un territori d’extenses pastures d’alta muntanya, entre boscos de pi negre característics dels Pirineus. Tammateix, el Pedraforca, que ha aparegut puntualment al llarg de la ruta es mostrarà lateralment des de la seva vessant nord a partir del Coll de Font Cerdana. I seguirà veient-se fins més enllà del Collell, passat el Coll de Torn, a 1915 metres, el punt més alt de tota la ruta. Finalment, el descens vers als entorns de Josa de Cadí, un preciós poblet enclavat entre frondoses muntanyes.

La ruta finalitza amb un últim tram, molt curt de carretera fins a Tuixent.

Coll JovellSEGON DIA

40,00 km.  1.487 m. desnivell acumulat Positiu.

La ruta comença amb un preciós tram amb una immensa varietat plantes -moltes senyalitzades- al llarg de el camí. De fet, Tuixén vas ser famós per les Trementinaires. Però cal ascendir fins al Coll de Mola per arribar a Gósol i  el seu impressionant castell. A Gósol, on hi va viure Pablo Ruiz Picasso una temporada, comença un petit tram asfaltat fins a l‘Espà i ja per camins i corriols, fins al Coll de la Trapa.

Tot seguit, un dels trams més mítics: l’ascensió al Coll de Pradell, amb unes magnífiques vistes del Pedraforca.

A les rodalies de Vallcebre hi destaquen, d’una banda, les runes de les diferents explotacions mineres que hi havia hagut al  Berguedà. Però també, els diversos jaciments paleontològics amb enormes petjades de dinosaures. De fet, continuant cap a Fígols es passa pel Centre d’Interpretació de Fumanya.

TERCER DIA

53,34 km.  1.341 m. desnivell acumulat Positiu

L’etapa final és la més fàcil, sobretot per la seva menor desnivell. Comença descendint fins més enllà de Sant Coneli, un antic poble miner. Després de passar la dura ascensió dels Cingles de Vallcebre s’arriba a Vallcebre per un entorn meravellós. Passada una segona ascensió fins al Coll del Morro Negre, la ruta descendeix per un bell paisatge d’una magnífiques vistes de l’Pedraforca fins a Saldes.

A partir de Saldes, la ruta és principalment de baixada (amb algun pujada) seguint la llera de la Riera de Saldes. Rodant amb el Pedraforca sempre darrere nostre fins als entorns del Serrat de Pujalt, l’itinerari es desvia cap a l’església de Sant Climent per baixar, finalment, després del Collet, fins al llit de l’Llobregat per arribar a Guardiola

Inclou:

 • 3 Allotjaments en Mitja Pensió. En habitació doble.
 • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.

No inclou:

 • Nits extres (a veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
 • Habitació individual (veure preus i condicions)
 • Dinar (migdia).
 • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions)
 • Allotjament nits extra (veure preus i condicions)
Open chat
T'ajudem?
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?