Salt de Murcurols Btt

De totes les opcions de ruta 2 dies Btt, aquesta és, sens dubte, la més completa. Recorre els principals recursos de la zona, en un interessant i variat itinerari amb multitud de vistes de les cares del Pedraforca. De fet, es tracta de la ruta original a partir de la qual, s’han retallat trams per oferir les altres versions, més curtes. Però que ningú s’enganyi: es tracta d’una proposta per a addictes a la BTT d’alt, molt alt nivell. O per «Bici-elèctrics» amb una bona autonomia. Són gairebé 150 km i més de 4.500 metres de desnivell en dos dies. Però als «pro», la ruta no els defraudarà: impressionants salts d’aigua, precioses pastures, ermites aïllades, magnífics boscos de pi negre característic dels Pirineus…

 

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Guardiola de Berguedà.

 

PRIMER DIA.

71,60 km. 2.363 m. Desnivell acumulat Positiu.

Després d’un bon esmorzar, comença un llarg tram de fàcil i divertit sender ascendent (Via Nicolau) fins a l’ermita romànica de Sant Joan de l’Avellanet. Passada la Torre de Santa Magdalena, la ruta s’acosta a dues meravelles naturals: La Dou de l’Bastareny i el Salt de Murcurols. Un preciós tram de bosc i, finalment, el Coll de la Bena, ja per sobre els 1.400 metres amb una bonica volta per Gisclareny. Fins al Coll de Torn el paisatge anirà canviant cap a un territori d’extenses praderies d’alta muntanya, entre bonics boscos de pi negre… El Pedraforca, es mostrarà lateralment, des del seu vessant nord a partir de al Coll de Font Cerdana fins més enllà del Collell, passat el Coll de Torn, a 1915 metres (el punt més alt). El descens continua fins als entorns de Josa de Cadí, un preciós poblet enclavat entre frondoses muntanyes.

La segona ascensió vers al Coll de Jovell, a gairebé 1.800 metres, serà l’última gran ascensió del dia, encara que més fàcil i curta. El paisatge fins Molí de Fórnols canvia a mesura que la ruta va descendint, sobretot a partir de Cornellana. I fins i tot apareixen alzines més enllà de Fórnols.

La ruta finalitza amb un últim tram de preciós i espès bosc -a voltes, fins i tot, una mica riberenc- fins a Tuixent.

 

SEGON DIA

76,97 km. I 2.158 m. Desnivell acumulat Positiu

Btt BerguedàLa ruta 2 dies btt comença amb un preciós tram en el qual destaca la immensa varietat plantes, sovint senyalitzades al llarg de el camí. I és que Tuixent és conegut per les Trementinaires. La ruta ascendeix fins al Coll de Mola, on aviat apareixerà la silueta de la màgica muntanya. Però no baixa fins a Gósol, sinó que ascendeix per uns preciososos paisatges que ens permetran gaudir d’unes magnífiques vistes fins Moripol, un dels trams més bonics de tota la ruta. Passat Feners un petit sender -no sempre ciclable- porta a Coll de la Trapa, al vessant sud de l’Pedraforca.

Aqui comença un dels trams més mítics de la ruta: l’ascensió a Coll de Pradell, que ofereix unes magnífiques vistes del vessant sud del Pedraforca. La baixada fins a Saldes és una meravella, pels seus boscos i prats …. .

A partir de Saldes, la ruta és principalment de baixada (amb algun pujadot) seguint la llera de la Riera de Saldes. Rodant amb el Pedraforca sempre darrere nostre fins als entorns de la Serrat de Pujalt, l’itinerari es desvia cap a l’església de Sant Climent per baixar, finalment, després del Collet, fins a la llera de l’Llobregat per arribar a Guardiola.

 

Inclou:

 • 2 Allotjaments en Mitja Pensió. En habitació doble.
 • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.

No inclou:

 • Nits extres (a veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
 • Habitació individual (veure preus i condicions)
 • Dinar (migdia).
 • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions)
 • Allotjament nits extra (veure preus i condicions)
Open chat
T'ajudem?
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?