Pedraforca en BttRUTA 2 DIES BTT LLARGA

L’opció de ruta 2 dies btt és una bàsica «exploració» dels voltants de l’Pedraforca. Amb un recorregut total de 135,91 km i 3.925 metres de desnivell acumulat fa un tour de Guardiola a Tuixent. L’itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa, … El primer dia, una etapa més curta però exigent recorrent la falda sud de l’Cadí -Moixeró. El segon, amb un recorregut molt lleugerament més llarg però amb molt menys desnivell pel vessant nord de la serra de l’Verd i la Serra d’Ensija.

 

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Guardiola de Berguedà.

 

PRIMER DIA.

67,20 km. 2.200 m. Desnivell acumulat Positiu.

L’inici de la ruta, després d’un bon esmorzar, és un llarg tram de fàcil i divertit sender ascendent: la Via Nicolau fins a l’ermita romànica de Sant Joan de l’Avellanet. Després d’un preciós tram de bosc s’arriba finalment a al Coll de la Bena. A més de 1.400 metres, es fa una bonica volta per Gisclareny. D’aquí fins a Coll de Torn el paisatge anirà canviant entrant en un territori d’extenses pastures d’alta muntanya, entre boscos de pi negre, tan característics dels Pirineus. El Pedraforca es mostra definitivament, vist des de la seva vessant nord a partir de al Coll de Font Cerdana. I es seguirà veient fins més enllà del Collell, passat el Coll de Torn, a 1915 metres, el punt més alt de tota la ruta. El descens continua fins als entorns de Josa de Cadí, un preciós poblet enclavat entre frondoses muntanyes.

La segona ascensió, fins al Coll de Jovell, a gairebé 1.800 metres, serà l’última gran ascensió del dia, encara que molt més fàcil i curta que la de Coll de Torn. El paisatge fins Molí de Fórnols canvia totalment a mesura que la ruta va descendint, sobretot a partir de Cornellana. I fins i tot fins i tot apareixen alzines més enllà de Fórnols.

La ruta finalitza amb un últim tram de preciós i espès bosc -a voltes, fins i tot riberenc – fins a Tuixent.

 

SEGON DIA

Trans Pedraforca Btt68,71 km. I 1.725 m. Desnivell acumulat Positiu

La ruta comença amb un preciós tram en el que hi destaca la immensa varietat plantes, sovint senyalitzades, al llarg de el camí. De fet, Tuixent és conegut per les Trementinaires. La ruta ascendeix fins al Coll de Mola, on aviat apareixerà la silueta de la màgica muntanya. Però no baixa fins a Gósol, sinó que ascendeix per uns preciososos paisatges que ens permetran gaudir d’unes magnífiques vistes fins a Moripol, un dels trams més bonics de tota la ruta. Passat Feners un petit sender -no sempre ciclable- porta a Coll de la Trapa, al vessant sud de l’Pedraforca. Un tram fàcil que permet gaudir d’una magnífiques vistes del vessant sud de l’Pedraforca fins a Saldes.

A partir de Saldes, la ruta és principalment de baixada (amb algun pujadot) seguint la llera de la Riera de Saldes. Rodant amb el Pedraforca sempre darrere nostre fins al voltant del Serrat de Pujalt, l’itinerari es desvia cap a l’església de Sant Climent per baixar, finalment, després del Collet, fins al llit del Llobregat per arribar a Guardiola.

 

Inclou:

 • 2 Allotjaments en Mitja Pensió. En habitació doble.
 • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.

No inclou:

 • Nits extres (a veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
 • Habitació individual (veure preus i condicions)
 • Dinar (migdia).
 • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions)
 • Allotjament nits extra (veure preus i condicions)
Open chat
T'ajudem?
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?