RUTA 4 DIES BTT CURTA

Per gaudir amb calma d’una bona ruta de 4 dies Btt per les rodalies del Pedraforca. Una ruta factible per qualsevol aficionat a la MTB. Sense complicacions, amb uns paisatges magnífics, unes etapes còmodes i sense dificultats…. Una proposta excel·lent!.

En total, 163 km i 5.230 m. de desnivell acumulat per fer en 4 dies de Btt en unes etapes de gran bellesa. Amb els allotjaments (inclòs el del dia previ al primer dia de ruta), sopar i esmorzar, transport d’equipatge entre allotjaments, assegurança obligatòria,… tot el que cal per despreocupar-se de tot i, simplement, fruir de l’entorn.

Amb sortida des de Guardiola de Berguedà, la ruta fa un tomb per la vessant nord del Pedraforca, passant per Gisclareny, fins a la vessant oest, a les rodalies de Josa i Tuixén. La tornada per Saldes i Peguera, permet descobrir uns entorns únics com el Jaciment Paleontològic de Fumanya.

 

PRIMER DIA.

36,89 Km i 1.496 m. de desnivell acumulat.

La primera etapa és més curta, però amb més desnivell. Així doncs, després d’un bon esmorzar, comença la ruta amb la magnifica Via Nicolau, un llarg, fàcil i preciós corriol de pujada. Passada l’ermita romànica de Sant Joan de l’Avellanet s’inicia el tram més exigent, que finalitza al Coll de la Bena.

Tot seguit, la ruta fa un tomb per descobrir la bellesa de Gisclareny, un menut poblet de cases disperses entre prats i pastures… fins tornar de nou al Coll de la Bena.

El tram més exigent ja ha passat i la ruta ascendeix suaument fins al Coll de la Bauma, en un entorn de preciosos boscos de pi negre i petites pastures. Però passat el Coll tot canvia; la ruta baixa per una preciosa pista, entre faigs, boixedes i algun boix grèvol, passant pel Santuari de Gresolet. Queda un darrer tram de carretera fins a Saldes, on hi ha l’allotjament.

 

SEGON DIA.

40,91 Km i 1.296 m. de desnivell acumulat.

La segona etapa, tot i ser més llarga que la del dia anterior, té uns 200 metres menys de desnivell acumulat i per això és més fàcil.

Havent esmorzat, però, queda el primer tram ascendent fins al Collell, a gairebé 1.850 m, una pujada suau i de bon fer que passa pel davant de l’accés al mític Pedraforca. La baixada fins al Pont de Cerneres es de les que es recorden, gaudint d’un divertit descens pel fons de la vall!. Després d’un petit tram de carretera (amb una ràpida visita al preciós poblet de Josa) la ruta s’enfila cap al Coll Jovell, la segona ascensió del dia, molt més suau que la primera.

Al coll les vistes són impressionants. Josa a sota, al fons de la vall entre el verd dels prats i els espessos boscos i al fons la vessant oest del Pedraforca.

La ruta de seguida descendeix fins a Cornellana, i seguint per una petita baixada de carretera enllaça amb la pista asfaltada provinent de Molí de Fórnols. Un darrer tram de suau pujada i finalment Tuixén, famós per les Trementinaires.

 

TERCER DIA,

41,86 Km i 1.221 m. desnivell acumulat.

La ruta comença seguint un bonic camí amb nombroses senyalitzacions de les plantes que utilitzaven les trementinaires. De seguida comença a enfilar-se cap al Coll de Mola, per baixar per anar a buscar la pista cap a Moripol, passant per la Font de les Abeuradores i la Font del Coll de Gósol.

Els paisatges són magnífics, amb la vista cada cop més imponent del Pedraforca en uns meravellosos paisatges de boscos sempre canviants. La ruta segueix baixant fins al fons de l’Aigua de Valls (fins i tot passant per un túnel) per enfilar-se tot seguit fins a Feners.

Ben aviat la ruta segueix per un petit tram de senderol, no sempre totalment ciclable (una esllavissada en té la culpa) que ben aviat ens guia cap al Coll de la Trapa, la cara lateral del Pedraforca. L’arribada a l’allotjament és per una preciosa pista amb unes precioses vistes de la mítica muntanya.

 

QUART DIA

43,40 Km. i 1.217 m. desnivell acumulat.

L’etapa més llarga i la de menys desnivell és tan o més espectacular que les altres. Começant amb una llarga ascensió, potser el tram més exigent del dia, fins al Coll de Pradell. A partir d’aquí, dos elements seran referents a cada moment, el passat miner de la zona i els nombroses petjades de dinosaures que hi ha a la zona.

Així, durant un primer tram, la ruta ens mostra des de vagonetes i una cabana de miners fins al magnífic Jaciment de Fumanya (entre molts d’altres).

Però a partir d’aleshores, la ruta curta 4 dies Btt fa un tomb cap a Peguera, un bonic poblet abandonat en mig d’uns paisatges sorprenents. Passat un petit collet (i la font / safareig del Coix) a 1.648 metres, ja pràcticament tota la ruta serà de baixada (tret d’algun petit collet), passant per Fígols, Sant Corneli i la magnífica esglesiola romànica de Sant Climent de la Torre de Foix.

L’entrada a Guardiola es per un bonic senderol a peu del Llobregat.

Inclou:

 • 4 Allotjaments en Mitja Pensió (sopar i esmorzar). En habitació doble.
 • Assegurança obligatòria segons legislació Agències de Viatge.
 • Trasllat equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Cessió Tracks i Mapes de la ruta, dia a dia.

No inclou:

 • Nits extres (a veure preus i condicions).
 • Begudes, extres i licors no inclosos en els menús.
 • Bicicleta / E-Bike (opció lloguer)
 • Habitació individual (veure preus i condicions)
 • Dinar (migdia).
 • Assegurança de Cancel·lació (veure preus i condicions)
 • Lloguer GPS (veure preus i condicions)
 • Allotjament nits extra (veure preus i condicions)
Open chat
T'ajudem?
Salut!.👋
Et donem un cop de mà?