RUTA 2 DIES CURTA

Btt Berguedà

L’opció de 2 dies curta o «light» és una opció bàsica i reduïda de la «exploració» dels voltants de l’Pedraforca. Amb un recorregut total de 102,69 km i 2.869 metres de desnivell acumulat fa un tour de Guardiola a Tuixent, pel nord de l’Pedraforca, el primer dia, i per la vessant sud, de tornada el segon. L’itinerari recorre alguns dels llocs més característics de la zona: la Via Nicolau, Josa de Cadí, Saldes, El Collell, el vermellós Coll de la Trapa,… amb un recorregut més reduït que en l’opció normal. El primer dia és una etapa més curta però exigent per la falda sud de l’Cadí-Moixeró. El segon és més llarg però amb menys desnivell pel vessant nord de la serra de l’Verd i la Serra d’Ensija.

La ruta comença amb el sopar i l’allotjament la nit prèvia (inclòs en el preu) a Guardiola de Berguedà.

 

PRIMER DIA.

46,84 km. 1.616 m. Desnivell acumulat Positiu.

El inici de la ruta, després d’un bon esmorzar, és amb un llarg tram de fàcil i divertit sender ascendent: la Via Nicolau fins a l’ermita romànica de Sant Joan de l’Avellanet. Després d’un preciós tram de bosc s’arriba finalment a Coll de la Bena, ja per sobre els 1.400 metres, fent una bonica volta per Gisclareny. D’aquí fins a Coll de Torn el paisatge ira canviant entrant en un territori d’extenses pastures d’alta muntanya, entre boscos de pi negre, tan característics dels Pirineus. El Pedraforca, que ha anat apareixent puntualment al llarg de la ruta es mostra definitivament, vist lateralment des de la seva vessant nord a partir de al Coll de Font Cerdana. I seguirà veient-fins més enllà del Collell, passat el Coll de Torn, a 1915 metres, el punt més alt de tota la ruta. El descens continua fins als entorns de Josa de Cadí, un preciós poblet enclavat entre frondoses muntanyes.

La ruta finalitza amb un últim tram, molt curt de carretera fins a Tuixent.

 

SEGON DIA

55,85 km. I 1.253 m. Desnivell acumulat Positiu

La ruta comença amb un preciós tram en el qual destaca la immensa varietat plantes, sovint senyalitzades, al llarg de el camí. De fet, Tuixent és conegut per les Trementinaires. La ruta ascendeix fins al Coll de Mola, on aviat apareixerà la silueta de la màgica muntanya, abans d’arribar a Gósol. berguedà bttEn aquest bonic poble, situat als peus d’un impressionant castell, va estar vivint Pablo Ruiz Picasso durant una temporada. I aquí comença un petit tram de carretera fins al Coll de la Trapa, al vessant sud de l’Pedraforca. La ruta surt de l’asfalt i comença un tram fàcil que permet gaudir d’una magnífiques vistes del vessant sud de l’Pedraforca fins a Saldes.

A partir de Saldes, la ruta és principalment de baixada (amb algun repechón) seguint la llera de la Riera de Saldes. Rodant amb el Pedraforca sempre darrere nostre fins als entorns del Serrat de Pujalt, l’itinerari es desvia cap a l’ermita romànica de Sant Climent per baixar, finalment, després del Collet, fins al llit del Llobregat per arribar a Guardiola

Open chat
T'ajudem?
Powered by